Jaarlijks organiseert De Startersfabriek Startfest, het event over, voor en door Gentse pre-starters, starters en start-ups

Op 29 & 30 maart zijn we al aan de derde editie toe. Na De Krook in 2017 en Nest in 2018, houden we dit jaar halt op de Kouter, de Opera én de Handelsbeurs!

Schrijf je in voor Startfest 2019 op 29 & 30 maart!

Wat mag je verwachten? 
Veel inspiratie, kennis en advies. We maken je wegwijs in het Gentse starterslandschap. En doen dit samen met onze expert-partners en vijf kersverse rolmodellen uit de Gentse ondernemerswereld.

Hoe dan? Aan de hand van praktische workshops, een ondernemersmarkt, inspirerende keynotes, en veel meer... #startfest2019 staat helemaal in het teken van 'diversiteit'. Daarom slaan we de handen in elkaar met De Gentse Lente.

 

Inschrijven
Op Startfest is er voor elk wat wils. Schrijf je in en stel je eigen programma samen. Het volledige programmaoverzicht vind je onderaan de pagina.

Inschrijven doe je zo:

  1. Klik op deze inschrijvingslink voor Startfest 2019
  2. Selecteer rechts via de oranje knop 'selecteer een datum' de juiste datum waarvoor je wil inschrijven
  3. Druk vervolgens op de groene knop 'registreer'
  4. Voer per sessie het aantal tickets in dat je wil bestellen. Dat doe je door het pijltje rechts boven de 0 uit te klappen. Let op: reserveer slechts één ticket per tijdsslot. Je kan geen workshops volgen die elkaar overlappen in tijd
  5. Bevestig jouw reservatie  door op de groene knop 'bestellen' te duwen
  6. Laat jouw naam en mailadres achter.
  7. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail in jouw mailbox

 

Wil je al een voorsmaakje? Bekijk deze aftermovie van Startfest 2018.

Programma #startfest2019

Vrijdag 29 maart | 14.00u - 18.30u | Opera & Kouter

We starten onze feestelijke tweedaagse in de Opera met de verkiezing van de Gentse rolmodellen voor 2019. Aansluitend zijn er inspirerende gesprekken rond diversiteit en ondernemerschap. Moderator Jan Matthys leidt alles in goede banen, zorgt voor vrolijke intermezzo's en stelt gevatte vragen.
Afsluiten doen we op de Kouter. 

14.00u: Deuren Open

14.30u: Start verkiezingsshow 
Gents rolmodel 2018 Sylvie 'D Hoore brengt haar 'metekindje' Eveline Coppin mee. Hoe hebben zij het afgelopen jaar ervaren? En vooral: wat hebben ze bijgeleerd? 
Daarna volgt de bekendmaking van de Gentse rolmodellen 2019. Wie mag zich dit jaar Gentse Rebel, Sociale Innovator, Grensverlegger, Trendsetter of Flandrien noemen? Je komt het als eerste te weten!

15.30u: Keynote over diversiteit en ondernemerschap 
"Ondernemingen in Vlaanderen zijn op zoek naar werknemers die ze niet vinden. En in de grootsteden zijn er duizenden jongeren die geen werk hebben." Sihame El Kaouakibi vertelt over hoe ze die kloof wil dichten.

16.15u: Sofagesprek
Moderator Jan Matthys scherpt zijn tong voor een interview met Sofie Bracke (voorzitter De Startersfabriek) en Jamila Channouf (organisator De Gentse Lente)

17.00u: Drink op de Kouter
We sluiten de eerste dag Startfest graag af met een goed gevuld glas en een fijn gesprek. Maak kennis met de nieuwe Gentse rolmodellen. Ontmoet andere Gentse starters. Ontdek de expert-partners van De Startersfabriek.

18.30u: Einde, maar geen nood, zaterdag zijn we er terug. Neem maar een kijkje onder de foto ;-)

37_startfest_finale_selectie_export_s40.jpg

Startfest 2019 Inspiratiesessie en verkiezingsshow

 

Zaterdag 30 maart | 13.00u - 19.00u | Opera, Handelsbeurs & Kouter

13.00u: Start programma Gentse Lente 
De Gentse Lente geeft de aftrap op de Kouter. Kom gerust al de sfeer opsnuiven.

14.00u: Interactieve workshops & Startersdorp
De expert-partners van De Startersfabriek beantwoorden al je startersvragen.
Wil je graag één-op-één advies? Ga dan je licht opsteken in het Startersdorp (Handelsbeurs). Je ontmoet er experten rond verschillende thema's en krijgt zo een antwoord op al je vragen rond de opstart of verdere groei van je zaak.

Mag het wat dynamischer? Of wil je graag samen met andere starters in gesprek gaan rond een specifiek topic? Schrijf je dan in voor de workshops (diverse locaties). We gaan dieper in op specifieke onderwerpen als online marketing, financieringsvormen, sociaal ondernemerschap, ...

17.00u: Netwerkmoment
We spreken als afsluiter graag met je af in de Foyer van de Handelsbeurs. We heffen er samen het glas, blikken terug en kijken vooruit naar wat nog komt.

Pfffff... Netwerken... Breekt het (angst)zweet je al wat uit? Geen nood. Tijdens de workshop netwerking + speeddate krijg je alle nodige tips & tricks aangereikt om er zonder knikkende knieën aan te beginnen.

19.00u: Einde programma Startfest, maar de Gentse Lente gaat nog even door. Ga zeker nog eens kijken op de Kouter.

Schrijf je in en stel zelf jouw Startfestprogramma samen!