Marjan Storme haar moeder leerde haar als kind kleren maken aan de keukentafel. Nu is het een Made in Belgium merk, in een verhaal van slow fashion en duurzaamheid.

Van Belgische makelij

Het merk Marjan Storme brengt cruciale basics in een eigenzinnige, uitgepuurde en tijdloze versie. Authentieke high-end fashion, kwalitatieve stoffen en stijlvolle snits. Ik lanceerde mijn eerste dames capsulecollectie voor de vrouw die haar eigenheid wil benadrukken met een combi van essentie en kracht. Ik ontwerp één collectie per jaar en vul deze aan, geen afval of overstock. De ontwerpen zijn te verkrijgen via regelmatige pop-up events en op afspraak.

Ondernemen in de mode

Mijn moeder leerde mij als kind aan de keukentafel kleren maken. Doorheen de jaren werd ik alsmaar meer leergierig, ik wou steeds meer weten over elk aspect van mode. Ik herschoolde mezelf en voelde me helemaal openbloeien in mijn nieuwe habitat! Ik volgde patroontekenen, stikken, modeontwerp, bedrijfsbeheer, Illustrator, ...  

Met mijn nieuwe kennis en drive, ontstond het idee om te ondernemen in de mode. Op een ethisch verantwoorde manier. Want ik wou tonen dat het ook anders kan! Duurzame mode begint stilletjes aan een volwaardige speler te worden. Toch vond ik weinig duurzame merken voor de vrouw die gekleed door het leven wil gaan, voor een feest of voor het werk. Ik wil die vrouw bereiken die haar eigenheid kracht wil geven door mijn eigenzinnige basics. Voor de vrouw die er wil staan. Voor de vrouw die - naast het kiezen voor stijl - ook wil kiezen voor duurzaamheid.

Ik koop Belgisch

Na heel wat research vond ik mijn mix: Made in Belgium, slow fashion en sustainable. Ik kwam via 'Maak werk van je Zaak' terecht in Starterslabo waar ik mijn businessplan schreef, mijn project voor een jury voorstelde en waar ik tijd en feedback kreeg om mijn project echt op punt te stellen. Ondertussen zit ik in het statuut "springplank naar zelfstandige". Voorlopig ben ik opgestart in bijberoep, de intentie is om er een hoofdberoep van te maken.

Murielle Scherre, Jo De Visscher, Line Vanden Bogaerde van Va-tout zijn enkele mensen uit Gent die mij inspireren bij het uitbouwen van mijn zaak. Mijn passie voor mode is aangewakkerd door Ann Demeulemeester, AF Vandevorst, Bruno Pieters en Haider Ackermann, allen Belgische topontwerpers.

Ondernemen is wijs

Het opstarten van mijn eigen zaak is één van de beste beslissingen die ik ooit nam; ik werk vanuit mijn passie en mijn overtuiging dat het in de mode ook anders kan. Ik geloof in mijn product en in mijn filosofie, ik werk hard en heb vertrouwen. Het is super constructief en inspirerend om je eigen zaak op te bouwen. Ik raad andere starters vooral aan hard te werken en vertrouwen te hebben. Gericht contacten leggen en spreken over je zaak is in elke fase van het proces leerrijk en verruimend. Super fijn om in Gent zoveel initiatieven te mogen leren kennen die starters ondersteunen!

Crowdfunding

Om de huidige collectie verder te kunnen produceren én de volgende collectie op te starten, heb ik een crowdfundingcampagne met Ulule opgestart. Deze campagne werd succesvol afgesloten op 7 juni.

Meer informatie: Facebook en Instagram

Waar vind je Marjan Storme

Adres: 
Sint-Daniëlstraat 38, 9050 Ledeberg
Telefoonnummer: 

Wil je ook graag contact leggen met andere Gentse starters? Ideeën en ervaringen uitwisselen? Dat kan! Elke vrijdag van 9u tot 12u zet De Startersfabriek haar deuren open voor alle (pre)starters in Gent. Welkom in de babbelhoek!