Sinds 2017 rijdt Laura Debussche rond met haar koffiebakfiets in combinatie met haar job als therapeute. Ze vertelt waarom ze hiervoor gekozen heeft en waarom ze er zo van houdt!
Gentse starter Lauralatté

Waarom Lauralatté?

Ik ben zelfstandige in hoofdberoep met twee activiteiten: LauraLatté enerzijds en therapeute, binnen de praktijk Pieter-Jan De Schryver en medewerkers, anderzijds. Dit is een bewuste keuze. Het biedt me meer zekerheid en veiligheid en geeft me een mooie afwisseling. Voor mij vullen de twee activiteiten elkaar perfect aan, en indien nodig compenseren ze elkaar. Goede afspraken en de nodige flexibiliteit maken dat ik de twee kan combineren.

Met Lauralatté kan ik volledig mijn eigen ding doen, en me bovendien helemaal uitleven in mijn twee grote passies: koffie en fietsen. Het geeft me veel voldoening om mijn ideeën van het begin tot het einde uit te werken. Ik hou van de creativiteit en het leerproces die hiermee gepaard gaan. Kleine appreciaties, bedankingen van klanten en het verschijnen van mijn vaste klanten geven mij hierbij een extra motivatie.Ik sta op een brede waaier van markten en events, elk met hun eigen unieke sfeer. Zo kom ik in contact met een zeer gevarieerd publiek. De vele nieuwe contacten bieden me een interessant netwerk van heel gepassioneerde en boeiende mensen.

Mijn missie met LauraLatté? Mijn klanten de heerlijkste koffie van Gent te laten proeven en ze zo even hun dag doen vergeten, en gewoon laten genieten van hun koffiemomentje.

Gentse starter Lauralatté

Wat heeft het ondernemen je al bijgebracht?

Ik leer dagelijks bij over het product koffie zelf. Ik leer de smaken van de klanten kennen en herkennen, leer bij over wat aanslaat en wat niet. De uitdaging is in te spelen op de noden van de klanten, en toch mijn eigenheid te behouden.

Daarnaast leer ik voortdurend bij over aspecten, die niet meteen met koffie te maken hebben, maar wel van essentieel belang zijn voor het ondernemerschap: commerciële zaken, communicatie en sociale media, boekhouding en administratie,... Dit is een nieuwe wereld voor mij, waarbij een nieuwe manier van denken hoort.

Mijn goede raad voor andere (pré)starters? Gewoon doen!

Gentse starter Lauralatté

Voorkeur voor lokale partners en leveranciers

Ik ben bewust op zoek gegaan naar een aantal gepassioneerde en inspirerende partners om mee samen te werken. Ook komen bijna al mijn partners en leveranciers bij mij uit de buurt. Toon van Troast Coffee brandt mijn koffie, een ware koffieguru en perfecte mentor. Wolv levert mij een heerlijk assortiment aan theekruiden en mijn chocomelk wordt gemaakt met pure chocolade van Amandino. Mijn taarten en koekjes worden gebakken door Carmen. Ze is ook een Gentse starter en heeft een gelijknamig café op de Ottogracht in Gent.

Mijn zus, Charlotte Debussche van Pieces By, ontwierp samen met haar vriend het logo voor LauraLatté. Ook zorgden ze voor de opbouw van de fiets. En Mathijs van Up-Cycling spendeerde vele uren aan het oplappen en elektrisch maken van de oude bakfiets.

Daarnaast krijg ik veel steun van vrienden en familie. Zo tref je mijn mama tegenwoordig vaak met een kop koffie aan op één van mijn markten.

Ik ben in oktober naar Colombia gereisd, waar ik op een koffieplantage heb gewerkt. Daar heb ik Don Léo van Caficultur leren kennen. Hij leerde me veel over het gehele koffieproces, van het veld tot in het kopje. Het bracht me respect bij voor de koffieboeren. Deze ervaring zette me aan het denken rond onrechtvaardige prijszetting, eerlijke handel, biologische landbouw,...

Waar vind je Lauralatté

Adres: 
Boerderijstraat 38, 9000 Gent
Telefoonnummer: 

Grab a coffee, before your inner zombie grabs you!