HYRED is het HR adviesbureau van Serafien. Ze komt uit een ondernemersnest, maar toch kwam de ommezwaai er pas na 10 jaar. Lees hoe Voka haar ondernemersgoesting aanwakkerde!

Passie én goesting

Ik groeide op in een ondernemersnest en kreeg de drive om zelfstandig te ondernemen van kindsaf aan mee. Toch werkte ik de voorbije 10 jaar met veel enthousiasme als loontrekkend HR Consultant – Assessor bij een gerenomeerd HR Consultancybureau.  Daar kreeg ik de kans om als HR consultant met verschillende klanten een partnerschip uit te bouwen. Eén van mijn klanten en bron van inspiratie was VOKA. Zij zijn het meest representatieve netwerk voor ondernemingen in Vlaanderen. Het broeinest van ondernemers waar ik mee werkte, wakkerde mijn passie en goesting om zelf te ondernemen alleen maar aan. Tijdens netwerkevents hoorde ik boeiende ondernemersverhalen over “successen en tegenslagen” , “risico’s aangaan” . Op maandag 9 april 2018 maakte ik zelf de sprong en richtte ik een éénmanszaak op, HYRED.

Een stapje verder

Met Hyred richt ik mij zowel tot bedrijven als particulieren. Het opzet van Hyred is zich voor bedrijven en particulieren onderscheiden door advies op maat te bieden en te kijken waar Hyred een meerwaarde kan zijn. Ik blijf binnen Hyred bedrijven en HR consultancybureau’s ondersteunen bij het afnemen van assessment - en development center, maar nu als freelancer. Ook voor advies op vlak van human resources kunnen bedrijven en KMO’s bij mij terecht.

Hyred gaat nog een stapje verder en stoomt ook particulieren klaar voor nieuwe jobopportuniteiten op de arbeidsmarkt. Al meer dan twee jaar stijgt het aantal jobs. De babyboomgeneratie verdwijnt op korte termijn uit de arbeidsmarkt  en de mogelijke impact op onze economie is niet te onderschatten. Er komen nieuwe, geschikte jobs maar mensen ontbreken vaak aan zelfkennis en inzicht in zowel eigen talenten als in sollicitatieprocessen. En daar pas ik met Hyred in het plaatje. Ik wil mensen ondersteunen met mijn HR kennis en – ervaring en hen begeleiden om de juiste keuze te maken in hun carriere. Ik streef ernaar om hen zelfkennis en zelfvertrouwen bij te brengen door hen te begeleiden in sollicitatietrainingen, de voorbereiding op een assessment center aan de hand van assessmenttraining en loopbaancoaching. Zo zullen mijn solicitanten zich leren onderscheiden van andere kandidaten en maken zij in the war for talent het verschil. Daarom koos ik voor de slogan : “Jouw carrière is ons succes”.

Startersadvies

Durf geloven in je eigen idee! Ondernemen is eigenlijk durven doen. Zoals men op de Universiteit Gent aanzet tot DURF DENKEN, zou ik bij ondernemerschap de slogan willen aanhalen : DURF DOEN. Niet alles hoeft perfect uitgewerkt te zijn vanaf de start. Leren falen, bijsturen en uit je vertrouwde context en comfortzone treden. In het begin is het een sprong in het duister, maar met een duidelijk doel voor ogen en met passie en gedrevenheid lukt het wel om je eigen zaak te starten. Breek met de illusie dat je alles alleen moet doen. Durf mensen aan te spreken en te betrekken. Leg je oor te luisteren bij anderen en win informatie in. Een sterk netwerk en mensen waar je eens kan mee sparren en je ideeen kan aftoetsen zijn enorm belangrijk. Voor mij zijn dit ook vrienden die zelfstandig zijn en hierin reeds ervaring hebben. En hou vooral rekening met één cruciale factor die je zelf in handen hebt: durf jezelf te wapenen met voldoende zelfkennis en zelfinzicht. Ken je eigen sterktes en zet daar op in. Ga voor jezelf na wat je interne drivers / motivatoren zijn en als ondernemerschap je energie geeft en je je eigen talenten kan inzetten dan zou ik graag zeggen : DOEN !

Waar vind je HYRED

Adres: 
Bagattenstraat 83, 9000 Gent
Telefoonnummer: 

Heb jij ook nood aan een klankbord? Aan advies of hulp van experts? Of gewoon een babbel met lotgenoten? Dan is het Starterssalon de geknipte plek voor jou! Je komt er vrij langs voor advies van expert-partners of kan een babbel slaan met andere starters. HIER vind je alle info.