Elvira volgde het traject bij Starterslabo om Go Camino op te starten. Die aansturing en coaching had ze als starter wel nodig. Nu is ze supertrots op wat ze al bereikt heeft!
Foto Gentse starter Elvira Rog van Go Camino

Cliché?

Ik ben altijd al een globetrotter geweest, overal en nergens thuis. Altijd zeer zelfstandig gereisd en geleefd in het buitenland (oa 5 jaar London, Dublin, Sydney). Ik durfde vaak risico’s nemen op privé vlak maar niet op professioneel vlak. Toch heb ik de stap durven zetten naar een eigen zaak. Het klinkt misschien erg cliché maar het volgen van mijn passie was dé reden om zelfstandig te worden.

Bij de opstart had ik veel steun van mijn zus. Verder heb ik veel gehad aan mijn netwerk, ook internationaal. Vooral het traject dat ik volgde bij Starterslabo heeft me erg vooruitgeholpen.

Ik had veel ideeën maar wist niet goed hoe ik die in een vorm moest gieten. Bij Starterslabo sturen ze je vooral aan en die aansturing heb je als starter wel nodig. Ook de coaching gesprekken zijn steeds een reality check. Gedurende het hele traject kan je aftasten wat werkt en wat niet. Verder is de interactie met andere ondernemers zeer boeiend. Ze bekijken jouw onderneming vanuit een andere hoek. Zeer leerzaam!

Ben jij ook op zoek naar een expert? Of wil je graag andere startende ondernemers ontmoeten? Kom dan eens langs tijdens een Starterssalon!

Foto Gentse starter Go Camino

Wat heb ik al ondervonden als ondernemer?

 • Dat alles veel trager gaat dan je eerst denkt
  Je hebt die aanloop tijd echt wel nodig. Vaak ben je te ongeduldig in het begin.
 • Dat je altijd wel kunt doorgaan met werken
  Het is soms moeilijk om te stoppen. Ook tijdsmanagement is dus erg belangrijk. Ik begeleid groepsreizen en dan moet ik onderweg in Spanje bv ook goed de boekhouding bijhouden maar tegelijk ook aanwezig zijn bij het avondmaal. Mijn klanten zijn op vakantie maar ik ben aan het werk.
  Af en toe moet je eens je gedachten verzetten. Soms ga ik dan gewoon wat pralines maken om niet achter mijn pc te zitten (ik heb ook een vakopleiding als chocolatier gevolgd) of joggen of een wandeling maken. Wandelen bevordert trouwens de creativiteit!
 • Dat je steeds bereikbaar moet zijn
  Sociale media zijn erg belangrijk, maar ik zou graag ook af en toe eens willen ‘digitaal kunnen detoxen’. Mijn klanten kunnen tijdens de groepsreis naar Santiago wel hun smartphone inruilen voor een Nokia 3310 waar ze mee kunnen sms en bellen maar bv niet surfen.
 • De je alles zelf kan aansturen
  Je eigen onderneming hebben laat veel vrijheid, veel ruimte voor creativiteit! Ook heb ik al veel nieuwe mensen mogen ontmoeten. Super!

Tips?

Het bouwen van een website zou ik overlaten aan een IT-er. Ik heb iemand in mijn traject ontmoet die dat voor mij gedaan heeft maar ook me geleerd heeft hoe ik de site kon onderhouden. Dit heeft me veel tijd bespaard. Ook moet je als ondernemen uit je kot te komen, je moet veel netwerken, onder de mensen komen en overal een opportuniteit zien.

Foto Gentse starter Elvira Rog van Go Camino

Afsluiter

Ik ben supertrots met wat ik tot nu toe al bereikt heb: aanwezigheid op de Fiets en wandelbeurs in Flanders Expo (zie foto boven) en in maart een artikel van 2 pagina’s in de Goed Gevoel.

Wil je meer weten over Elvira en Go Camino? Lees hieronder de publicatie uit Goed Gevoel.

Go Camino in Goed Gevoel
Go Camino in Goed Gevoel

Waar vind je Go Camino

Adres: 
. 2, 9000 Gent.
Telefoonnummer: 

Wil jij ook je startersverhaal delen, hoe pril ook? Laat het ons HIER weten!