Eveline vertelt hoe ze de overstap maakte van bijberoep naar hoofdberoep. Een praktische opleiding en een begeleidingstraject voor starters gaf haar de nodige kennis en inzicht!

Creatieve uitlaatklep

French Beans is gegroeid vanuit een liefde voor eten. Ik ben opgegroeid in een thuis waar lekker eten altijd een prominente plaats kreeg. Hoewel de interesse om zelf te koken lang beperkt is gebleven tot iets functioneel, is het nu een creatieve uitlaatklep geworden. Een ontdekkingstocht naar nieuwe smaken, naar ambacht en expertise. Een missie om die passie voor eten vorm te geven door smakelijke beelden.

Fotografie is dan ook het medium om deze verhalen over voeding in beeld te brengen. Met ongebreidelde creativiteit en een flinke dosis technische expertise zet ik French Beans smakelijke gerechten, ervaren chefs, kwalitatieve producten en zo veel meer in de kijker.

Je kan bij French Beans beroep doen op een ervaren fotograaf en food stylist. Wij vertellen graag uw verhaal met foto's om de vingers bij af te likken. Zij het gerechten, reportages in het veld, de chef aan het werk of styling voor reclamecampagnes. Binnenkort zal je ook terecht kunnen in mijn studio waar we met gelijkgestemden creatieve beeldvorming bieden binnen de food sector. Een authentieke boerderij met zicht op natuur vormt er het scenario voor heel wat lekkers.

French Beans

Een weg banen door een zee van foodies

In 2012 was French Beans een blog waarop ik graag alles deelde wat op tafel kwam. Eigen creaties maar ook wat mijn wederhelft altijd zo kundig bekokstoofde. Van blog naar onderneming was een grote stap. Drie jaar na de start was de markt zo gegroeid dat ik mij een weg moest kunnen banen door een zee van foodies. Je richten op een niche is op zich best eng. Meer diensten aanbieden leek mij dus een goed idee om ook meer opdrachten binnen te halen. Ik deed fotografie, verpakkingsontwerp, huisstijlen, art directing en ook webdesign... U vraagt, wij draaien. Ik ben dan op zoek gegaan naar een opleiding die zich toespitste op digitale marketing vanuit de idee dat ik met French Beans ook advies kon geven aan mijn klanten. Ik startte in 2016-2017 het Postgraduaat Digitale Marketing van Hogent

Toen bleek als snel dat die waaier aan services niet alleen businesswise een slecht idee is, maar ook onmogelijk te rijmen valt met een goed digitaal marketingplan. Want de twee staan onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door meer inzicht te krijgen in marketing kon ik met een gerust hart de grafische waaier laten vallen. Want nu kon ik mij focussen op fotografie. Ik maakte voor mezelf een duidelijk digitaal marketingplan en vergrootte de digitale aanwezigheid van French Beans op een gestructureerde manier.

Waar ik bij de start van de opleiding nog zelf digitale marketing wou aanbieden heb ik achteraf er veel meer tools aan overgehouden om mijn eigen bedrijf digitaal uit te bouwen. Een aanrader voor elke ondernemer dus!

Wil jij net als Eveline ook je digitale skills aanscherpen? Je (prille) zaak digitaal op de kaart zetten? Een digitaal marketingplan opzetten en met succes implementeren? Check dan zeker het Postgraduaat Digitale Marketing van Hogent! Meer info? Ga je licht opsteken tijdens het infomoment op zaterdag 30 juni.

French Beans

Bijberoep vs hoofdberoep

Initieel was ik zelfstandig in bijberoep. Ik had veel vraagtekens bij de haalbaarheid van mijn onderneming om er mijn hoofdberoep van te maken. Zo kwam ik via een oud-Starterslaborant bij Starterslabo terecht. Eerst volgde ik daar het traject Start! en daarna ben ik het Labo traject gaan volgen. Ik zit nu in mijn laatste maand van dat Labo traject. Die extra 18 maanden hebben mij geleerd om niet meer vanuit 'bijberoep' te denken maar mijn activiteit echt te zien als een volwaardig beroep én daar ook naar te handelen. Liesbeth (Marckx, coördinator, trainer en coach bij Starterslabo, nvdr) heeft mij geleerd om te durven en niet te veel te twijfelen. Ben (Brouckaert, startersadviseur bij Starterslabo, nvdr) heeft mij het belang van het financiële luik doen inzien. French Beans is nu geen aanhangwagentje meer maar de camionette en ik zit aan het stuur!

Waar vind je French Beans

Adres: 
. , . .
Telefoonnummer: