Hallo, ik ben Ellen Bruyninckx, dé Gentse Student-Ondernemer van 2017! Graag vertel ik jullie waarom ik voor het statuut student-ondernemer gekozen heb.

Ik ben afgestudeerd als ergotherapeut aan de Arteveldehogeschool en momenteel rond ik een Master in de orthopedagogische wetenschappen af aan UGent.
Eénmaal ik mijn diploma ergotherapie op zak had, wilde ik echt praktijkervaring opdoen. Maar als werknemer kon ik mijn draai niet vinden. Ik wilde mijn eigen ding doen!
Daarom heb ik Durf Ondernemen (centrum voor ondernemen van UGent) gecontacteerd en zo ging de bal aan het rollen.

Op 1 januari 2016 richtte ik mijn eigen ergotherapiepraktijk op. Niet veel later volgde ergopraktijk.be, een online platform waar artsen en cliënten een ergotherapeut in de buurt kunnen vinden. Daarnaast ging ik ook met INROL van start; een nieuw woonconcept in functie van levenslang wonen waarbij ik advies geef aan partners uit de bouwsector om nieuwbouwwoningen beter te voorzien voor oudere mensen. Verder geef ik cursussen voor anderen die een eigen ergopraktijk willen opstarten, samen met mijn collega Tineke.

Heel veel zaken te combineren dus, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, integendeel!

INROL

Als student ondernemer kon ik zo meteen mijn kennis toepassen in de praktijk en er bovendien mee experimenteren. Dat is zeker een enorme meerwaarde geweest tijdens mijn studies!
Doordat je praktijk beter wordt, krijg je ook meer zelfvertrouwen en durf je meer. Je moet als starter echt durven proberen, durven experimenteren en zeker ook durven falen.
Fouten maken op je werk is niet OK, maar als ondernemer wel en dat geeft echt superveel voldoening! Anderzijds komt alle verantwoordelijkheid wel op jouw schouders terecht. Hoewel ik de indruk heb dat sommige fouten me sneller vergeven worden als student-ondernemer,  is het ook best zwaar om ondernemer te zijn.

Daarom zou ik elke starter aanraden om mensen rondom jou te verzamelen die je kunnen opvangen. Niet alleen in je dichte omgeving, maar zeker ook daarbuiten. Mijn vriendinnen bijvoorbeeld, zitten in een andere “leefwereld” en snappen mij vaak niet. Daarom ga ik bewust op zoek naar andere ondernemers. Via Durf Ondernemen en Gentrepreneur heb ik zo al veel “gelijkgestemden” kunnen ontmoeten. Het doet echt deugd om andere startersverhalen te horen en mezelf daarin te herkennen. Dat is een hele geruststelling.

Ellen Bruyninckx

Als ik opnieuw zou mogen beginnen zou ik dat netwerken ook helemaal anders aanpakken. Aanvankelijk zag ik daar echt het nut niet van in. Ik zat in mijn eigen “cocon” en dacht zelfs dat anderen mijn “idee zouden pikken” als ik erover zou vertellen. Tot ik eens naar een Ergocafé (een info-avond voor startende ergotherapeuten) ging. Ik vond dat de max en heb me nadien ook meteen aangesloten bij de beroepsvereniging!
Ook zou ik nu sneller hulp inschakelen van anderen en niet alles meteen “perfect” willen doen. Meteen juist, dat bestaat niet, je groeit daarin.

Waar ik mezelf over 20 jaar zie? Geen idee, maar ik blijf zeker ondernemen! Dit is echt mijn ding! Er is zoveel te ontdekken en ik heb nog zoveel ideeën. Als het ene niet zou lukken, dan is er zeker iets anders wat wel lukt!

Ellen Bruyninckx

www.ergopraktijk.be en www.inrol.be

Waar vind je Ellen Bruyninckx

Adres: 
Blekersdijk 81, 9000 Gent
Telefoonnummer: