Marilyn en Amelie waren op zoek naar een nieuwe uitdaging en besloten de handen ineen te slaan. Het resultaat ‘Dough It’, koekjesdeeg als lekkernij. Mmmmmmmmm!
Gentse starters Marilyn Dierick en Amelie Cobbaert

Studeren of ondernemen, waarom niet gewoon combineren?

Al een paar jaar zijn we geïnteresseerd in het horecagebeuren en ook de zin om te ondernemen is al langer aanwezig. Aangezien we beiden nog Burgerlijk Ingenieur studeren aan de universiteit van Gent kregen we vaak te horen dat we beter wachtten tot na onze studies. We stonden echter te popelen om actie te ondernemen en besloten als student-ondernemer aan de slag te gaan. We gingen op zoek naar een tof concept om te realiseren als pop-up.

Gentse starter Dough It

Just Dough it

In Amerika, Londen, Parijs en Amsterdam zijn cookie dough bars al dé nieuwe hype, maar binnenkort strijkt het concept dus ook neer in Gent! Want wie snoept er nu niet stiekem van het deeg tijdens het bakken? Het zal een zeer kleurrijke en jonge zaak zijn, dit past helemaal bij onze persoonlijkheid. Een goede tip voor starters is dus blijf dicht bij jezelf! Dan pas voel je je goed bij wat je doet. Wij zullen dan ook met een stralende glimlach en enthousiast ons product verkopen.

De voldoening die je haalt uit het ondernemen is super, voor jezelf werk je gewoon dubbel zo hard! Maar blijf met de voetjes op de grond, want er komt veel kijken bij het starten van een onderneming. Het uitwerken van een goed business plan is dan ook broodnodig.

De zoektocht naar een pand liep niet van een leien dakje aangezien je als starter financieel vaak beperkt bent. Na wat zoeken botsten we op Talent Grid, deze organisatie geeft jonge ondernemers als ons de kans om hun creatieve en commerciële capaciteiten te ontplooien. Ook voor de boekhouding hebben we hulp ingeschakeld zodat hier zeker niets fout loopt.

We weten momenteel nog niet hoe het na de pop-up zal lopen, maar ondanks het vele werk zijn we ook volop aan het genieten van alles! Ooit hoorden we eens “de weg naar het succes is toffer dan het succes zelf”. Dus niet twijfelen, JUST DOUGH IT!

Ben je zelf op zoek naar een boekhouder, een geschikte locatie of wil je advies over student-ondernemerschap? Bekijk welke partners je daarbij kunnen helpen!

Waar vind je Dough It

Adres: 
Sint Jacobsnieuwstraat 45, 9000 Gent
Telefoonnummer: 

Wil je de dames van Dough It aan het werk zien? En meteen eens snoepen van hun koekjesdeeg? Dat kan! Van 7 maart tem 4 april openen ze hun pop-up in de Sint Jacobsnieuwstraat 45.