Bij Stef en Gil Nimmegeers begon het allemaal aan de ontbijttafel… Lees het startersverhaal van twee broers op hun excentrieke pad om de digitale wereld te veroveren.

Hit it from the start!

Wij zijn Gil & Stef, vaak benoemd als “de gebroeders Nimmegeers”. We zijn twee energieke jongelingen die de professionele levensweg op hun eigen sidetrack begonnen. Ik zette mijn eerste carrièrestappen binnen één van de drie meest innovatieve marktonderzoek bedrijven: InSites Consulting. Na er mijn stage te hebben gelopen groeide ik er als kersverse Master Graduate uit tot Product & Innovation Manager. Gil begon het verhaal aan zijn kant bij de Belfius bank als Functional Analyst. Gedreven door passie en everything digital kende ook Gil z’n weg naar naar intrapreneurship waarop hij doorgroeide tot Innovation manager @The Studio (Belfius).

To jump, or not to jump?

Gezien onze familieband deelden we niet enkel onze interesses, maar ook de ontbijttafel. Die bleek een sterke tool te zijn voor het uitwisselen van ideologieën, aanhalen van nieuwe plannen en het delen van bezorgdheden. Het is aan diezelfde tafel dat het zaadje - van wat zou uitgroeien tot Bothrs - werd geplant.

Fast forward naar het moment waarop we op een kruispunt staan… Springen, of net niet? Het grote FOMO (Fear Of Missing Out) dilemma stond pal voor onze neus, de olifant in de ruimte. We hadden allebei bergen goesting in een nieuw avontuur, een eigen avontuur. Exact dat moment, die milliseconde, dat is waar het verhaal van Bothrs zijn echte oorsprong vond.

Now what?

Maar wat na de sprong? We namen deel aan de ultieme Entrepreneurial ICT graduate challenge, georganiseerd door Amon. Een wedstrijd waarbij verschillende jonge entrepreneurs de kans krijgen om een project, idee of product in de digital space voor te stellen. Wij stelden er ‘Study Buddy’ voor, een educational platform dat gebruik maakt van een conversatie design voor studenten en scholen. En guess what: StudyBuddy won de challenge! Twee vliegtickets en een epische trip naar Silicon Valley later, hadden ‘de Brothers van Bothrs’ hun idee voorzien van meer vorm: een richting om uit te varen en een strategie om de motor van het moederschip aan te zwengelen. 

Bothrs zou een Experience Design Studio gaan worden. Een plaats waar bedrijven heen kunnen gaan met hun challenges van vandaag en morgen. Maar hoe worden die pijnen dan aangepakt? Dat is waar de Design Sprint uit de coulissen opduikt. Dit is een time-boxed proces waarbij we samen met de klant op vier dagen tijd van een vaag idee of challenge gaan naar een high-fidelity prototype dat dan nog eens is getest met de eindgebruiker ook. Pure waanzin!

Met onze expertise binnen de space van bots, automatisatie en everything digital helpen we vandaag bedrijven zoals Belfius Insurance, Edgard&Cooper, Dreamland en Upgrade Estate. En doen ze dat alles dan alleen, hoor ik je nu denken? Natuurlijk niet! Naast ons staat intussen een fenomenaal team aan modern-age supersterren. Van de meest toegewijde projectmanagers die leven op Kanban charts, via full-stack developers die magie werkelijkheid laten worden met de juiste lijnen code tot designers die je wildste dromen tevoorschijn toveren.

Ook het vertoeven tussen andere start-ups is absoluut een meerwaarde voor ons. In het prijzenpakket van de challenge was een plek inbegrepen in Watt Factory voor een bepaalde periode. Omdat we de sfeer er zalig vonden, zijn we daar 'blijven plakken'. In elk kantoor huist er wel een spannend bedrijf. En we leren ook echt veel van elkaar. 

Learn, whenever you can, wherever you can!

Binnen de ideologie van een leven lang leren, willen ook wij elke dag, elke minuut, elke seconde bijleren! Om dat te kunnen doen zijn we dag in, dag uit op jacht naar interessante mentors, hét perfecte boek om te lezen en die ene inspirerende talk. Zo worden wij achter de schermen geïnspireerd door human-powerhouses zoals de uitvinder van de Design Sprint, Jake Knapp; maar ook door AJ&Smart, het allereerste bedrijf dat Design Sprints als service aanbood. Naast al dat moois is er nog de directe “Red Phone” met de Bothrs Mentor Board. Een hand-picked ijzersterk team aan subject matter experts met een enorme impact op de huidige markt.

Op dit eigenste moment zijn we nog druk aan het schrijven aan de volgende alinea, het volgende hoofdstuk en misschien wel de tweede druk van ons Bothrs verhaal. Maar wat we zeker weten is dat volgende stellingen binnen 100 jaar nog steeds brandend actueel zullen zijn. We geven ze jou graag mee!

 

“Getting started is more important than being right”   
(Jonathan Courtney - AJ & Smart)

“Convenience is the new loyalty”
(Davy Kestens - Spark Central)

Waar vind je Bothrs

Adres: 
Vlasgaardstraat 52, 9000 Gent
Telefoonnummer: