Dorien Camps vond niet wat ze zocht en lanceerde daarom haar eigen magazine. Bossy Magazine: Belgiës eerste online platform én fysiek magazine voor vrouwelijke ondernemers.

Hoe het idee van Bossy Magazine vorm kreeg

Ik wilde al heel lang een eigen magazine opstarten. Het feit dat ik als startend ondernemer geen inspiratie vond, heeft me over de streep getrokken om het dan maar helemaal zelf te doen. Heel wat online platformen maakten me zenuwachtig, want ik had nog geen strak financieel plan of uitgestippelde toekomstvisie. De magazines in de krantenwinkel waren dan weer te vrijblijvend en niet inspirerend genoeg. Hoog tijd dus om zelf met een mix van business en lifestyle te komen. Met topics die inspireren en teasen, maar ook geruststellen.

Ik stond er gelukkig niet alleen voor

De mensen rondom jou zijn vaak heel bepalend, zeker als je net zoals ik belang hecht aan de mening van anderen. Ik kom uit een ondernemersfamilie en dat is heel inspirerend, maar verder miste ik rolmodellen, vrouwen zoals ik. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar voorbeelden in binnen- en buitenland. Met Bossy Magazine wil ik rolmodellen een platform geven. Echte vrouwen en mannen die hun verhaal naar buiten brengen en zo anderen aanzetten om stappen te zetten. 

Al zo veel bijgeleerd

Het leuke aan mijn job is dat ik met heel veel interessante mensen in contact kom. Heeft er iemand een leuk verhaal? Dan contacteer ik hem of haar voor een koffie. De lessen die ik tot nu toe heb geleerd zijn goud waard. Het prettige is dat een bepaalde les vandaag voor mij interessant kan zijn, en overmorgen voor jou. Dat maakt van Bossy Magazine ‘a valuable waste of time’ zonder tijdgebonden te zijn. Er staat geen vervaldatum op onze content. Het gevoel dat ik iets in beweging zet is ook ongelofelijk verslavend. Ik ben echt geen ochtendmens – mijn tips lees je in het eerste nummer – maar nu ik weet waarom ik opsta, kan ik niet vroeg genoeg aan mijn dag beginnen. Ik ben heel blij dat ik mijn passie gevonden heb. Het is druk en er is nog heel veel werk, maar Bossy groeit elke dag en dat voelt heel goed.

Grootste struikelblokken tot nu toe?

Plots was ik verantwoordelijk voor alles. Een magazine maken vraagt niet alleen om goede content, maar ook om een mooie lay-out, website, partners, een lanceringsevent … Ik schuif het cijferwerk altijd vooruit. Maar hé, het moet, want meten is weten. Je hebt mensen die eerst denken en dan doen. Tot die categorie behoor ik niet. Wat in eerste instantie primeerde was een magazine maken. De ‘excellekes’ volgden daarna wel. Ik heb de basis uiteraard opgesteld en de rest stuur ik al doende bij. Nu het eerste nummer er ligt, neem ik de tijd om alles - van business over marketing tot financieel plan, te herbekijken. Het is niet evident om het evenwicht tussen denken en doen te bewaken. 

 

Gentse starter Dorien Camps - Bossy Magazine

Met een fantastisch team lukt alles

Het was af en toe behoorlijk heftig, maar ik kus mijn beide ‘pollekes’ voor het team van freelancers en supporters dat ik rondom me heb. De struikelblokken hebben me ook doen ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Maak je plannen concreet, zet een datum op de release van je product of dienst, en ga ervoor. Had ik dat niet gedaan, dan was Bossy Magazine er nu nog niet. En misschien nog een bruikbare tip? Weet wanneer je neen moet zeggen, en doe dat regelmatig. Hierover komt er gegarandeerd een artikel in het tweede magazine dat in april 2019 uitkomt.

De Startersfabriek hielp me op weg

Ik volg De Startersfabriek al een hele tijd. Nog voordat Bossy op papier bestond, moedigde Olivier De Cock (manager van De Startersfabriek n.v.d.r.) me aan om mijn verhaal via jullie platform te delen. We waren samen uitgenodigd voor een brainstormsessie over een nieuwe co-working in Gent. Toen de papieren versie concreter werd, ben ik naar het Starterssalon gegaan en heb er informatie gevraagd én gekregen over concrete topics zoals werken met freelancers, starterssubsidies …   

Ondernemerstraject én lanceringsevent in Ampla House

Vorig jaar in september heb ik een dagcursus gevolgd bij Unizo. Daar heb ik ook coach V, mijn business coach, leren kennen. Met haar heb ik een heel fijn traject afgelegd. Ik heb op het punt gestaan om ook bij andere instanties aan te kloppen, maar dat kwam ofwel niet uit - ik werkte tot voor kort nog voltijds - of het traject in kwestie was volzet.  Ons lanceringsevent vond plaats in Ampla House en ook met Tentoo hebben we een leuke samenwerking. Unizo vroeg me laatst om Bossy te komen voorstellen op een van hun avonden ‘Lerend Netwerk’ FEO. Danny van Assche, één van hun topmannen, stond op Instagram te blinken met Bossy Magazine, en dat kan tellen.  

Een dag in het leven van Dorien Camps

Waar vind je Bossy Magazine

Adres: 
New Yorkstraat 2p, 9000 Gent
Telefoonnummer: