Sociaal en inclusief ondernemen: 'impact first'!

Kort & bondig: impact creëren. Dat is waar sociaal & inclusief ondernemerschap rond draait. Je wilt een onderneming starten omdat je postitieve impact wil hebben op mens en/of klimaat.
Maar wat betekent dat nu precies? Hoe start je zo'n sociale onderneming? En wat is de link met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)?
Je komt het allemaal te weten tijdens ons 'sociaal en inclusief ondernemerschapsparcours'.

Sociaal en inclusief ondernemerschapsparcours in Gent

Graag willen we de sociale ondernemer wakker maken in elke Gentenaar. Door het bestaan en de mogelijkheden van sociaal en inclusief ondernemerschap te belichten en verder uit te diepen. Door te inspireren met Gentse praktijkvoorbeelden. Door prikkelende workshops te organiseren. Door begeleidingstrajecten op te zetten.
We slaan hiervoor de handen in elkaar met de Sociale InnnovatieFabriek en De Punt. Stuk voor stuk organisaties met een relevante en kwaliteitsvolle expertise rond sociaal en inclusief ondernemerschap. Als eerste stap in dit parcours bieden we gratis infosessies aan op drie verschillende data en locaties.

Inspirerende infosessies: 'Ondernemen met impact: ook iets voor jou?'

Wat mag je verwachten?

We dompelen je gedurende 2,5u volledig onder in de wereld van 'sociaal ondernemen'. Je mag ook rekenen op tonnen inspiratie via heel wat praktijken én een live getuigenis van een ijzersterke Gentse 'case'. Telkens zal een Gentse sociaal ondernemer zijn/haar ervaringen komen toelichten en je zo meenemen in de brede mogelijkheden rond sociaal ondernemerschap. Nadien ga je aan de thematafels interactief aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de stad Gent nastreeft. Wil jij ook in de voetsporen treden van Helena Gheeraert (Wonky), Sander Vandenberghe (Cargo Velo), Paulien Verhaest (BLOMMM) en vele andere Gentse sociale helden? Kom dan zeker naar één van onze infosessies!

Voor wie?

Voor elke Gentenaar met sociale ondernemersambities. We willen graag de Gentenaar met plannen om een sociale onderneming te starten dat extra duwtje in de rug geven.

Sessies

Presentatie

Was je aanwezig tijdens één van de infosessies en wil je je geheugen nog eens opfrissen? Of kon je er niet bij zijn, maar ben je toch heel benieuwd naar wat er aan bod kwam? Dan kan je hier de presentatie downloaden: PDF-pictogrampresentaties_infosessies_sociaal_ondernemen.pdf

Prikkelende workshops

Voor wie?

In de eerste plaats organiseren we de workshops voor iedereen die aanwezig was tijdens één van de inspiratiesessies. We willen hen de mogelijkheid bieden om die opgedane informatie & inspiratie in handen te nemen en ermee aan de slag te gaan. Maar uiteraard is iedereen welkom die graag een sociale onderneming wil starten in Gent.

Workshops

Begeleidingstraject

Voor wie?

Alle Gentse (pre)starters met veelbelovende sociale ambities. 

Wat mag je verwachten?

Je wordt een jaar lang bijgestaan door experten in sociaal en inclusief ondernemerschap uit de financiële, profit en non-profit sector. Zij helpen je om jouw idee of concept verder te ontwikkelen en uit te diepen. 

Meer weten of je meteen kandidaat stellen? Doen!