Maak kennis met de wereld van 'sociaal ondernemen'

Ben jij een Gentenaar met sociale ondernemersambities? Of heb je plannen om een sociale onderneming te starten in Gent? Kom dan zeker naar deze infosessie op woensdag 5 december

We dompelen je gedurende 2,5u volledig onder in de wereld van 'sociaal ondernemen'. Je mag ook rekenen op tonnen inspiratie via heel wat praktijken én een live getuigenis van een ijzersterke Gentse 'case'. Telkens zal een Gentse sociaal ondernemer zijn/haar ervaringen komen toelichten en je zo meenemen in de brede mogelijkheden rond sociaal ondernemerschap. Nadien ga je aan de thematafels interactief aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de stad Gent nastreeft. Wil jij ook in de voetsporen treden van Helena Gheeraert (Wonky), Sander Vandenberghe (Cargo Velo), Paulien Verhaest (BLOMMM) en vele andere Gentse sociale helden? Schrijf je dan zeker voor deze GRATIS infosessie!

Praktijkgetuigenis: Ron Hermans (Labeur)

ron_hermans_standaard.jpg

Ron Hermans Labeur

Op deze inspiratiesessie verwelkomen we Ron Hermans als praktijkvoorbeeld. Hij is directeur van de sociaal-ecologische organisatie Labeur vzw die begon als bouw- en renovatie tewerkstellingsproject van de Stad Gent. Met als doel: mensen uit kansengroepen terug in het arbeidscircuit krijgen. Labeur heeft hierbij steeds resoluut gekozen voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord bouwen en renoveren. 

Ondertussen is Labeur vzw uitgegroeid tot een maatwerkbedrijf met medewerkers in allerlei statuten en diverse activiteiten onder verschillende merknamen.
Zo is er ondertussen ook ‘Recup Design’ dat meubels maakt van gerecupereerd hout, ‘Le Petit Botanique’, een stadslandbouwproject en nog veel meer. Ron Hermans vertelt je er alles over tijdens deze inspiratiesessie!

Programma

  • 14.00u - 14.15u: Verwelkoming en introductie 
  • 14.15u - 14.45u: Een duik in sociaal ondernemerschap en de SDG’s
  • 14.45u - 15.05u: Praktijkgetuigenis
  • 15.05u - 16.25u: World Café
    • 15.05u - 15.45u: thematafel 1
    • 15.45u - 16.25u: thematafel 2
  • 16.25u - 16.30u: Slot + oproep deelname workshops & begeleidingstraject

Praktisch

WANNEER: woensdag 5 december van 14.00u tot 17.00u

WAAR: De Krook (Blauwe Vogel), Miriam Makebaplein 1 - 9000 Gent.

VRAGEN mag je mailen naar: pieter@depunt.be.

INSCHRIJVEN is GRATIS en kan via deze LINK.

Pas deze datum je niet? Geen probleem. Er is ook nog een sessie op: