Maak kennis met de wereld van 'sociaal ondernemen'

Ben jij een Gentenaar met sociale ondernemersambities? Of heb je plannen om een sociale onderneming te starten in Gent? Kom dan zeker naar deze infosessie op dinsdag 13 november

We dompelen je gedurende 2,5u volledig onder in de wereld van 'sociaal ondernemen'. Je mag ook rekenen op tonnen inspiratie via heel wat praktijken én een live getuigenis van een ijzersterke Gentse 'case'. Telkens zal een Gentse sociaal ondernemer zijn/haar ervaringen komen toelichten en je zo meenemen in de brede mogelijkheden rond sociaal ondernemerschap. Nadien ga je aan de thematafels interactief aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de stad Gent nastreeft. Wil jij ook in de voetsporen treden van Helena Gheeraert (Wonky), Sander Vandenberghe (Cargo Velo), Paulien Verhaest (BLOMMM) en vele andere Gentse sociale helden? Schrijf je dan zeker voor deze GRATIS infosessie!

Praktijkgetuigenis: Jonas Mallisse (TooGoodToGo)

Jonas Mallisse ToGoodToGo.jpeg

Sociaal ondernemer Jonas Mallisse ToGoodToGo

Jonas Mallisse is sociaal ondernemer, oprichter en Country Manager van Too Good To Go België, de app die samen met lokale handelaren en consumenten de strijd aangaat tegen voedselverspilling. Zo werden in Gent al 10.000 maaltijden gered van de vuilnishoop in amper 4 maanden tijd!
De app werd dit jaar ook uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle start-ups van België (Bloovi). Jonas runt ook Fair and Square, een sociale start-up die zich inzet voor women empowerment en social development. Met een textielatelier in Pondicherry (India) produceren ze 100% ethisch en ecologisch verantwoorde tote- en string bags.

Kom naar deze sessie over sociaal ondernemerschap en laat je door Jonas inspireren!

Programma

  • 09.30u - 09.45u: Verwelkoming en introductie 
  • 09.45u - 10.15u: Een duik in sociaal ondernemerschap en de SDG’s
  • 10.15u - 10.35u: Praktijkgetuigenis door Jonas Mallisse, oprichter en Countr Manager van TooGoodToGo België
  • 10.35u - 11.55u: World Café
    • 10.35u - 11.15u: thematafel 1
    • 11.15u - 11.55u: thematafel 2
  • 11.55u - 12.00u: Slot + oproep deelname workshops & begeleidingstraject

Praktisch

WANNEER: dinsdag 13 november van 9.30u tot 12.30u

WAAR: De Punt, Kerkstraat 108 - 9050 Gent.

VRAGEN mag je mailen naar: pieter@depunt.be.

INSCHRIJVEN is GRATIS en kan via deze LINK.

Pas deze datum je niet? Geen probleem. Er is ook nog een sessie op: