5 Gentse Rolmodellen

Tijdens Startfest 2019 stelden we de 5 nieuwe Gentse rolmodellen voor, 5 Gentse ondernemers die symbool staan voor de Gentse ondernemerswereld. Het doel? De Gentse starters & pre-starters een jaar lang inspireren in hun ondernemerschap. Zij nemen ook graag de rol van peter/meter op zich. Elk voor maximum 2 Gentse starters.
Ben je klaar om jouw idee, plan, concept of prille zaak naar een hoger niveau te tillen? Lees dan zeker verder!

Peter- of meterschap

Matchmaker zijnde, gaat De Startersfabriek met veel plezier op zoek naar enthousiaste Gentse starters die we aan de 5 peters/meters kunnen koppelen.
Hadisa Suleyman (Estate of Mind), Koenraad Depauw (Strategies and Leaders), Jonas Mallisse (Too Good To Go), Eline Tommelein (Medicourse) of Henk De Vlieger (Meattime) begeleiden je graag tot aan Startfest 2020. Lees hieronder waar elk rolmodel voor staat, wat zij belangrijk vinden en welke begeleiding ze jou bieden.'t Is een match!

Welke peter/meter?

Hadisa Suleyman 

 • Is een: Trendsetter, en een ondernemer die bewijst dat het anders kan. 
 • Is op zoek naar:iemand die niet bang is om te springen, maar een beetje begeleiding nodig heeft bij de opstart of verdere uitbouw.
  Iemand die graag out of the box denkt en die positief in het leven staat
 • Biedt: een engagement om samen dromen en doelen voorop te stellen en die het komende jaar samen te verwezenlijken. Begeleiding zowel per mail, telefonisch als ter plaatse bij mij op kantoor. Hoeveel uren/dagen dat dan zijn, geen idee maar everything what it takes!

Koenraad Depauw

 • Is een: Rebel, is resultaatsgericht en doet het graag helemaal anders, werkt nooit alleen en is gericht op maatschappelijke verandering.
 • Is op zoek naar: starters met een business case die steek houdt. Een schaalbaar model dus. Dat heeft hij nodig om enthousiast te zijn/blijven. Sector is niet belangrijk, als het maar het midden houdt tussen waardegedreven en missiegedreven. Idealiter iemand die bereid is de confrontatie aan te gaan, veel energie heeft, tussen de 35 en 45 jaar is en wel al wat gerealiseerd heeft voor die als starter aan de slag gaat.
 • Biedt: een 3-wekelijkse business coaching face2face en telefonische afstemming tussendoor

Jonas Mallisse

 • Is een: Sociale Innovator, werkt voornamelijk met millenials en duurzaamheid is key
 • Is op zoek naar: Een enthousiaste spring in 't veld, met zin om te leren én een vlotte spreker (of zin om dat te worden). Een starter met een schaalbaar business model die ondersteuning op vlak van sales, marketing-communicatie en schaalbaarheid kan gebruiken bij een project dat bij voorkeur een positieve impact heeft (op vlak van klimaat of fair trade)
 • Biedt: Minstens 1 keer per maand samenzitten (al dan niet fysiek of via video call), afhankelijk van noden en beschikbaarheden.

Eline Tommelein

 • Is een: Flandrien, een zwoeger, ploeteraar met heel veel uithouding die de communicatie binnen de zorgsector naar een hoger niveau tilt. 
 • Is op zoek naar: andere zorgverleners die starten met een zelfstandige praktijk. Ik merk dat iedereen tegen dezelfde valkuilen aanloopt. Dit kunnen kine's, verpleegkundigen, vroedvrouwen, apothekers, artsen enz zijn.
 • Biedt: Op regelmatige basis begeleiding.

  Henk De Vlieger

  • Is een: Grensverlegger, oplossingsgericht denken is zijn sterkte waarmee hij op een unieke manier e-commerce aan de slagerij heeft kunnen koppelen. Hij bijt zich graag ergens in vast.
  • Is op zoek naar: een starter in de voedingssector. Iemand met veel enthousiasme, die zijn bedrijf ziet als een kind dat moet groot gebracht worden. 
  • Biedt: Begeleiding en advies, maar de starter moet het zelf waar maken. Meer contact in de beginfase hebben (persoonlijk, telefonisch of via mail) en gaandeweg de starter meer loslaten, al blijft hij steeds bereikbaar. 

   

  Win-win

  Wat verwachten we van jou?
  Om de drie maanden stuur je ons een kort verslagje, een quote, een foto of video , ...  Zo laat je ons weten hoe het traject verloopt en toon je hoe jouw peter/meter jou heeft geholpen, geïnspireerd, gemotiveerd, ... 

   

  Geïnteresseerd? 

  Stel je dan nu kandidaat via deze link!