• financiering
  • informatie
Ondernemen moet mogelijk zijn voor iedereen! Daarom organiseren microStart en Impulskrediet terug de Week van het Microkrediet.

Van 19 tot 23 maart 2018 organiseren microStart en Impulskrediet voor de zevende keer de Week van het Microkrediet. Met een hele reeks activiteiten over heel België willen ze iedereen met ondernemersplannen aanmoedigen om die te realiseren.

OOK IK BEN ONDERNEMER!

De slogan van deze zevende editie is ‘Ook ik ben Ondernemer’. Daarmee kaarten ze de vooroordelen aan die vaak heersen ten aanzien van verschillende groepen ondernemers en benadrukken ze de positieve effecten van een microkrediet in het opstarten en uitbouwen van een eigen zaak. Microkredieten verlagen immers de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan bankfinanciering geraakt. Ze zijn ook een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting. En vooral: op persoonlijk vlak kunnen ze je leven een hele nieuwe wending geven.

Tijdens de week wordt elke dag een specifiek thema aangekaart.

  • Maandag: Ondernemer en wereldburger
  • Dinsdag: Ondernemer en vrouw
  • Woensdag: De selfmade ondernemer
  • Donderdag: Op ondernemen staat geen leeftijd

HEB JIJ ONDERNEMERSPLANNEN?

Zit je in de laatste rechte lijn om van start te gaan, maar ontbreekt het je aan middelen? Dan is een microkrediet misschien iets voor jou. Met een mix van financiering en persoonlijke begeleiding helpen ze je graag om je plannen concreet te maken.

De MICRO-ONDERNEMER VAN HET JAAR

Tijdens de Week van het Microkrediet roepen microStart en Impulskrediet de Micro-ondernemer van het jaar uit.

Naast een dagelijkse award via online voting en per categorie wordt op het slotevent van de Week van het Microkrediet een algemene award uitgereikt voor dé “Micro-Ondernemer van het jaar”.

De wedstrijd wordt gelanceerd op Facebook op 12 maart (9u) tot 22 maart (16u). Tijdens de slotceremonie op vrijdag 23 maart om 17u30 worden de prijzen uitgereikt door de verschillende award sponsors (BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Partena, PMVz, Lions Club Belgium, en Funds for good).  Ook de prijs ‘Micro-ondernemer van het Jaar’ wordt uitgereikt. Het project met het meeste likes krijgt bovendien een dubbele beloning. Hij/zij wordt bekroond met de prijs van publiekslieveling.

EVENEMENTEN IN GENT

  • Workshop online marketing en communicate 21/3: "Dieter Vanden Heede, een expert in marketing, brengt je zeer praktische tips & tricks over hoe je als micro-ondernemer eenvoudig online marketing kan inzetten."
  • Bakfiets + koffie voor klanten en partners 22/3 Female entrepreneurs: "Donderdag is het thema: 'op ondernemen staat geen leeftijd'. In de voormiddag is er een infosessie voor BNPPF waarin nagegaan wordt hoe we ondernemers die uitgesloten worden van de bancaire klassieke kanalen toch samen kunnen ondersteunen. In de namiddag gaan wij op pad in Gent met koffie om mensen te informeren over het bestaan van begeleidt microkrediet en ondernemerschap in België."
  • Opendeurdag kantoor voor klanten, vrijwilligers en partners 23/3: "Vrijdag sluiten we de week van het microkrediet goed af in Gent waar de deur van ons kantoor de hele dag openstaat van 9u-12u voor geïnteresseerden, klanten en partners! Iedereen die interesse heeft in ondernemerschap, microkrediet, begeleiding of de strijd tegen de vooroordelen wil aangaan, is welkom. Het team van microStart Gent zorgt zelf voor lekker gebak en hapjes."

Meer info over het programma vind je HIER.

TERUGBLIK 2017

http://kanaalz.knack.be/embed/video/829379

Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018