• businessidee
We luiden de Global Entrepreneurship Week graag in met een nieuwe campagne: een reeks startersvideos én een ludieke quiz die je helpt de ondernemer in jezelf te ontdekken.

Ondernemen is voor iedereen

Vrijdag 16 november is het ‘Dag van de Ondernemer’ met als thema dit jaar: ‘ondernemers zijn overal’. Klopt. En iedereen kan ondernemen. Klopt ook. Het ligt er gewoon aan wat je ermee doet. Hoe je dat doet. En met wie je dat doet.
Daarom is De Startersfabriek er: om iedereen met een (goed) idee en goesting om te ondernemen te verbinden met de juiste mensen die de nodige kennis & expertise hebben om hen verder te helpen.

Inspiratiecampagne

Om dit te illustreren en te stimuleren zijn we gestart met een nieuwe campagne: een videoreeks waarin Gentse starters hun prille startersverhaal delen, gekoppeld aan een quiz waarmee je kan ontdekken welk type ondernemer je bent.Eerder ludiek misschien, maar het stemt wel tot nadenken. En dat is net wat we willen. Heb je een goed idee? Blijf er niet mee zitten. Kom ermee naar buiten en ga ermee aan de slag!

4 ondernemerstypes

We kwamen tot 4 types ondernemers, elk met hun eigen karakteristieken en motivatie:

  • De trendsetter die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.
  • De sociaal ondernemer die graag zijn positieve stempel wil drukken op de maatschappij.
  • De rebel: de eigenwijze doener.
  • De serie-ondernemer die boordevol energie zit en steeds op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Ter inspiratie krijgt elke deelnemer bij het resultaat nog een aantal verhalen van andere Gentse starters die eerder al de sprong waagden, en een schitterende illustratie.
Met een speciale dankjewel daarvoor aan Robin Velghe die de verschillende types tot leven bracht met zeer geslaagde illustraties. Top!

Ben je nu zeer benieuwd welk type ondernemer jij bent? Of wil je stiekem gewoon de illustraties van Robin zien? Doe dan HIER de test!

Gepubliceerd op maandag 12 november 2018